Opskrift på glutenfri cookies

Glutenfrie cookies findes der mange af. Her kommer opskriften på de lækreste glutenfri cookies, som oven i købet er supernemme at bage.

Ingredienser:

⋅ 100 gram smør

⋅ 120 gram brun farin

⋅ 30 gram sukker

⋅ 1 tsk. vaniliesukker

⋅ 1 æg

⋅ 90 gram glutenfri mel (eks. Plain White Flour fra Dove el. Rød Finax)

⋅ ½ tsk. salt

⋅ ½ tsk. natron

⋅ 90 gram glutenfri havregryn (bruger Glutenfri havregryn fra Rema1000)

⋅ 100 gram chokolade

Sådan gør du:

· Gør smørret blødt ved at tage det op i god tid, eller giv det kort tid af gangen i en microbølgeovn, så det kan blive blødt. Skær det gerne i mindre tern, så sker processen hurtigere.

· Rør smør, brun farin, sukker og vaniliesukker sammen i en skål med en håndmixer eller på en røremaskine.

· Tilsæt ægget og rør videre.

· Bland mel, salt og natron og sigt det lidt efter lidt i dejen. Rør det hele godt sammen.

· Tilsæt herefter den glutenfri havregryn og rør igen, så det bliver godt blandet.

· Hak chokoladen i små stykker og rør den forsigtigt i dejen (den skulle jo nødigt smelte).

· Del først dejen i to lige store dele og skær derefter hver halvdel ud i 8 lige store stykker.

· Rul de 8 stykker runde, placér dem på en bageplade, og tryk dem let ud på midten.

· Tænd ovnen på 160° varmluft.

· Bag dine cookies i 15 – 20 minutter.

· Efter endt bagning tager du dine cookies ud, og lader dem hvile et par minutter på bagepladen.

· Læg dem herefter på en rist, hvor de køler helt af.

 

Tips

Tilsæt evt. mandel- eller nøddestykker, hvis du vil have lidt mere bid i dine cookies.

 

God fornøjelse med at bage en ordentlig stak glutenfri cookies!

Smid gerne en kommentar eller giv de glutenfri cookies et passende antal stjerner herunder, hvis du magter det! 🙂

Dine venner vil elske dig for det, hvis du deler opskriften på Facebook eller et af de andre sociale medier!

Glutenfri cookies opskriften fandt du på udengluten.dk