Opskrift på glutenfri cookies
Glutenfrie cookies findes der mange af. Her kommer opskriften på de lækreste glutenfri cookies, som oven i købet er supernemme at bage.
Ingredienser:
⋅ 100 gram smør
⋅ 120 gram brun farin
⋅ 30 gram sukker
⋅ 1 tsk. vaniliesukker
⋅ 1 æg
⋅ 90 gram glutenfri mel (eks. Plain White Flour fra Dove el. Rød Finax)
⋅ ½ tsk. salt
⋅ ½ tsk. natron
⋅ 90 gram glutenfri havregryn (bruger Glutenfri havregryn fra Rema1000)
⋅ 100 gram chokolade
Sådan gør du:
· Gør smørret blødt ved at tage det op i god tid, eller giv det kort tid af gangen i en microbølgeovn, så det kan blive blødt. Skær det gerne i mindre tern, så sker processen hurtigere.
· Rør smør, brun farin, sukker og vaniliesukker sammen i en skål med en håndmixer eller på en røremaskine.
· Tilsæt ægget og rør videre.
· Bland mel, salt og natron og sigt det lidt efter lidt i dejen. Rør det hele godt sammen.
· Tilsæt herefter den glutenfri havregryn og rør igen, så det bliver godt blandet.
· Hak chokoladen i små stykker og rør den forsigtigt i dejen (den skulle jo nødigt smelte).
· Del først dejen i to lige store dele og skær derefter hver halvdel ud i 8 lige store stykker.
· Rul de 8 stykker runde, placér dem på en bageplade, og tryk dem let ud på midten.
· Tænd ovnen på 160° varmluft.
· Bag dine cookies i 15 – 20 minutter.
· Efter endt bagning tager du dine cookies ud, og lader dem hvile et par minutter på bagepladen.
· Læg dem herefter på en rist, hvor de køler helt af.
Tips
Tilsæt evt. mandel- eller nøddestykker, hvis du vil have lidt mere bid i dine cookies.
God fornøjelse med at bage en ordentlig stak glutenfri cookies!
Smid gerne en kommentar eller giv de glutenfri cookies et passende antal stjerner herunder, hvis du magter det! 🙂
Dine venner vil elske dig for det, hvis du deler opskriften på Facebook eller et af de andre sociale medier!
Glutenfri cookies opskriften fandt du på udengluten.dk
Seneste kommentarer